מוס פסיפלורה ועוגיות אגוזים • מירי זורגר במתכוני שבת וט"ו בשבט

    מירי זורגר No Comments on מוס פסיפלורה ועוגיות אגוזים • מירי זורגר במתכוני שבת וט"ו בשבט
    11:48
    02.05.24
    אתר קול חי No Comments on צפו: הכנסייה הגדולה של לב לאחים במעמד גדולי ישראל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות אגוזים בחיתוך

    מצרכים

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    4 כוסות קמח

    1 כפית מלח

    מלית

    200 גר' אגוזי לוז טחונים

    100 גר' סוכר

    1/2 כוס מים רותחים

    2 כפות מחית לוז-נוגט

    1 שקית אינסטנט וניל

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    מביאים לרתיחה שמן ומים

    כשרתח שופכים על הבצק ומערבבים לבצק חלק

    את מצרכי המלית לערבב למסה סמיכה

    מחלקים את הבצק ל- 4 מרדדים לעלה צר וארוך

    מורחים את המלית מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד'

    פורסים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר

     

     

    עוגיות לוז נימוחות / רות אוליבר

    מצרכים

    100 גר' חמאה או מרגרינה

    4 כפות אבקת  סוכר או כמו סוכר

    1 כפית ת וניל

    140 – 1 כוס גר' קמח רגיל

    100 גר' אגוזים טחונים/ פקאן/פיסטוק….

    אופן  ההכנה

    את המצרכים יש ללוש לבצק אחיד

    לא להוסיף מים

    לאחר שנוצר בצק  לקחת פיסות קטנות ולכדרר לכדורים קטנים

    אפיה בחום של 180 מעלות  15-20 ד'

     

     

    מוס  לימון על תותים

    מצרכים

    לבסיס

    קוביות תותים

    למוס

    500 מ"ל קצפת צמחית

    מיץ  מ2 לימונים+ זסט

    1 כוס מים

    1 אינסטנט וניל צרפתי

    1/3 כוס ליקר

    להגשה

    גרנולה

    אופן ההכנה

    לחלק בכוסות אישיות את התותים

    את מצרכי הקצפת יש לשים בקערה ולהקציף לקצף יציב

    לזלף מעל התותים

    לפזר גרנולה ולהגיש

     

    מוס פסיפלורה

    מצרכים

    500 מ"ל קצפת צימחית

    200 מ"ל מחית פסיפלורה

    1 שקית אינסטנט וניל

    1/3 כוס ליקר בננות

    לבסיס

    200 גר' עוגיות וניל מפוררות

    אופן ההכנה

    בקערת המקסר שימי את המצרכים וערבבי עד למרקם יוגורט

    טעמי ותקני תיבול

    בכלי קינוח אישיים שימי כף פירורים מעל זלפי את מוס הפסיפלורה

    קשטי והגישי

     

     

    ביסקוטי

    מצרכים

    500 גר' קמח

    2 כפיות אבקת אפיה

    1/2 כפית סודה

    1/2 כפית מלח

    4 ביצים

    300 גר' סוכר-1 1/2 כוסות

    20 גר' סוכר וניל-4 כפיות

    45 מ"ל ברנדי – 3כפות

    350 גר' תערובת אגוזים ופירות יבשים

    אופן ההכנה

    מערבבים מצרכים יבשים

    בקערת המקסר שמים את שאר המצרכים מלבד האגוזים ומערבבים למסה אחידה

    מוסיפים את היבשים ומערבבים לבצק רך

    מוסיפים את האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד של האגוזים בבצק

    מחלקים ל 2 ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    משהים לילה פורסים לפרוסות דקות ואופים אפיה נוספת של 10 ד'



    0 תגובות